The songs from a person called human.

p/s: No matter how gifted you are, not everyone is gonna like you.
Hari Ini Nak Tulis Panjang-Panjang!!!!!!!!!!!!!
Monday, December 19, 2011
Kecewa, tu ja yg aku nk gitau.
Kawan, tak pernah ada makna...
Tak pernah...aku tak pernah bahagia, tak pernah rasa selamat dengan kawan.
Tak pernah aku rsa dihargai.
Klu ada 3 org, mmg takkan ketiga2 bahagia. Msti ada sorang yg kna brkorban. slalunya aku la seorg tu. Msti aku.
Memang, aku memang rempang, cepat marah, yang paling obvious, tak pernah dapat bertahan dalam apa jenis perhubungan pun.
Aku pun terer buat org mluat kt aku.
Aku memang teruk, jahat, semuanya aku. Aku mengaku tu.
Selama aku hidup ni, aku tak pernah rasa bahagianya berkawan.
Aku cuma boleh rasa seronok, tu pun kejap ja.
Bila berkawan, rasa mcm ok ja.
Tapi lepas tu mesti jadi jga bnda yg aku tak mau jd.
Pindah la, gduh la, lain kelas la, jmpa geng lain la...mcm2...
Kadang-kadang aku tringin nk buat kuiz dkt kawan2 aku, tentang aku.
Apa depa rasa tntang aku, pndapat dpa tntg aku.
Aku dh penat,wei.
Cemburu tak payah kata la.
Ok fine.
Sebab utama aku tutup akaun Facebook aku dlu bkn sbb exam,
sebab aku depresi, puas hati??
Sebabnya kawan.
Aku tak kan lupa mcm mna rsanya penyakit gila tu.
Tak akan.
Lebih truk dri pnyakit lelah,asma dan mati.
Rsanya mati lg baik.
Byangkan kita 1 sekolah,1 umur.
Msih boleh aku disishkan.
Jgn tnya knapa aku x cakap.
Klu btul kwn aku, dh tau dh aku mmg tak cakap bila aku x mau ckp.
Aku tak paksa sesapa pun kawan dgn aku.
Klu tak nak kawan, ckp trus x nak kwn.
Jgn main tarik tali dgn aku.
Aku bkn hantu, bukan org yg sabar.
Sorilah, bila aku kwn, aku mmg protect kwn gila.
Segalanya aku pikir dan cuba wat, tapi apa yg kawan buat utk aku??
Klu dia pndah tmpt jauh, aku usaha juga pegi jmpa dia, nk wat kejutan konon.
Tapi balasannya, dia gi tmpat lain utk jmpa kwn dia yg lain, aku yg trkejut.
Aku bleh sabar lg, tp sedih tak terkira2...nangis lg...
Masuk taun bru, msing2 pndah kelas.
Aku ja yg ttp.
Msing2 brubah, aku pun mungkin.
Jmpa yg bru, yg lma dsepahkan.
Aku la yg kutip sisa2, simpan.
Aku tak pernah pnat simpan sisa2 tu wlaupun aku tau, bnda tu la yg akn bunuh aku nnti.
Aku tak kisah duduk sesorng.
Tapi aku ni manusia, bkn malaikat.
Sabar aku pun ada hadnya.
Tak da manusia yg bleh sabar smpai mati kcuali Nabi2.
Aku ni dh mcm playgirl.
Asyik tukar2 kawan jer....
Klu kawan tak pnah lebih dri 1 thun.
Aku dh pnat la kawan2.
Jgn buat mcm ni lg kt aku.
Stiap kali aku tngk kwn2 yg lain kawan baik2, aku msti nangis sndri.
Pastu demam, tu pun sndri.
Jgn post dkt FB bnda yg korang x bleh share dgn aku, tp dgn kekawn lain boleh.
Tlg la jgn bg aku nangis lg.
Tu ja aku mntak.
Klu tak, knapa aku wat blik FB?
Knapa tak da lngsg bnda yg bleh share dgn aku?
Sbab aku mnat apa yg korang mnat?
Rampas apa yg korang mnat?
Semua idol2 tu?
Tak suka? Meluat?
Jd idol2 yg x knal korang tu lg penting dri aku, kawan korang?
Aku trtnya2 jga, aku ni btul ke kwn korang?
Apa yg idol2 tu bleh bg kt korang?
Tolong korang wktu ssh?
Diorng bleh bg seronok skejap je.
X bleh ke kta mnat bnda tu sesama?
Ssh sgt ke?
Aku tau aku ni x ada apa pun.
Nk harap otak, tak bleh pkai.
Latar blakang pun org biasa je, x brada pun.
Nk hrp diri, x cantik, hodoh ada la.
Perangai, mmg teruk gila.
Kemahiran, tdo je aku tau.
Mmg tak ada sbb korang nk kwn dgn aku.
Tp aku nk kwn jga dgn korang.
Aku tringin nk rsa bhgianya brkawan tnpa rsa skit ati.
Tp klu x boleh, tak apa la.
Aku tak nak paksa2.
Nnti x ikhlas...
Tak payah call tiap2 hari, 1 sms utk 1 mnggu pun akn buat aku happy snym smpai ke tlinga utk 1 bln wlpn sms tu tulis "Aku nak gi brcuti".
Kawan, trima ksih utk semuanya yg korang dh buat utk aku. Utk kwn yg skrg, aku mmg syg korang sangat2. Aku harap korang dpt kekal utk aku lma skit.
Alangkah indahnya jika korang mnghargai aku seperti korang mnghargai kwn korang yg lain.
Alangkah baiknya jika korang sedar betapa aku amat mnghargai kehadiran korang.
Alangkah bgusnya jika korang tahu setiap hari aku berdoa untuk kebahagiaan korang terlebih dhulu drpd aku.
Alangkah bahagianya jika korang tahu...

Labels:


←newer post
older post→